1. Receptjeim
  2. SPLASH!
  3. Tahini – a szezámmagkrém

Tahini – a szezámmagkrém

A humuszkészítésnél már esett szó róla, hogy őrölt szezámmag nélkül nem élet az élet, most pedig meggyőződhetünk arról is, hogy csicseriborsó sem kell hozzá. Tahini bioboltokban és közel-keleti (arab, izraeli) élelmiszerboltokban kapható.

Hozzávalók 1 adag

  • 0.50 levesecsésze tahnini
  • 2.00 gerezd fokhagyma préselve/reszelve
  • 1.00 löttyintés olívaolaj
  • 1.00 db citrom leve
  • bors (a durvára tört fekete bors a legjobb választás)

Elkészítés

  1. A keveréket felengedem feleannyi vízzel, mint amennyi tahinit használtam, és erőteljes mozdulatokkal keverni kezdem.
  2. Előbb megkeményedik, majd könnyű habbá változik. Ha továbbra is túl durva, adok hozzá még vizet, de csak apránként, nehogy túlságosan felhíguljon.
  3. A tahinit mindig variálhatom, ha olyanom van: apríthatok bele petrezselymet vagy korianderzöldet, de akár újhagymát is. A kedvenc tahini-kiegészítőm a savanykás, sötétlila, szumák nevű fűszer, amelyhez itthon török fűszerboltokban lehet hozzájutni.
  4. Felszeletelek pár uborkát, répát, paradicsomot, zellerszárat és csemegeuborkát, és kezdődhet a tunkoló parti!

Kapcsolódó videók