Gyakorlatilag bármihez csodálatos – különösen finom gyümölcsöket is felhasználó kreációkhoz, mint például egy körtével kevert madársalátához vagy egy almás-pirított tökmagos bébispenótsalátához.
Hozzávalók 1 adag
- 1.00 csokor friss, száraitól megfosztott bazsalikom
- 0.50 csésze fenyőmag vagy dió/pekándió
- 2.00 gerezd fokhagyma meghámozva, apróra darabolva
- só
- bors
- 0.50 db citrom leve
- 5.00 ek. olívaolaj
- élesztőpehely
Elkészítés
- Ez is botmixeres mutatvány: mindent egybeöntök egy nagy bögrébe – a legvégén szórok rá egy kis élesztőpelyhet, ami a parmezánízt garantálja.
- A bazsalikomot alaposan felvagdosom előre, hogy szépen vigye a szerkezet pengéje, és ha túl száraz volna, megkínálom még egy kis citromlével.