Amikor idén nyáron Mükonoszon jártunk, félretettük megszokott chardonnay-mániánkat, és úgy döntöttünk, kísérletezünk egy kicsit a helyi koktélokkal. Az önfeláldozó kutatás meghozta gyümölcsét: megtaláltuk a világ legfinomabb italát, amelyet a Super Paradise Beach egyik medencés bárjában, a Jackie O-ban kínáltak. Miközben Priscilla, egy elképesztően profi, vicces, és nem utolsó sorban baromi szexi transzvesztita előadóművész(nő)show-ját csodáltuk, , csak annyit kértünk a Freddie Mercuryra hajazó pultossráctól, hogy készítsen nekünk valami nagyon erőset, de nem túl édeset. Bár a koktéllapon nem is szerepelt, hamarosan ezt a maracujakoktélt tolta elénk, amit azóta időről időre újrateremtünk, felidézve a szép emlékeket... már ha lennének ilyenek az éjszaka hátralévő részéről. A definíció szerint a margarita tequilával készül, de Mükonoszon nincsenek szabályok – és mi pont így szeretjük a La Isla Bonitát, azaz a boldogság szigetét.
Hozzávalók 2 poher italhoz
- 0.50 csésze ouzo/raki/arak – azaz „ánizspálinka”
- 2.00 nagy gombóc maracujafagylalt (de bármilyen gyümölcsszörbettel fergeteges)
Elkészítés
- Az összetevőket turmixgépben krémesre keverem – de ehhez a recepthez akár botmixer is használható, hiszen a jégkocka szerepét a fagyalt váltja ki.
- Ipszilon alakú talpaspohárban, a tetején egy vékony szelet gyümölccsel tálalom – és már készítem is a következő adagot.