A LoveEat a Starbucks izraeli alternatívája, leszámítva, hogy sokkal hatalmasabb adag ételeket szolgálnak fel. A kedvenc üzletem Jaffa öreg kikötőjében található, a galérián ülve gyakran napokat töltök el cikkeket írogatva, gyönyörködve az öbölben himbálózó régi hajócskákban. Attól függően, minek van épp szezonja, avokádóval vagy mangóval kínálják, de mindkettővel fergeteges, laktató, és szuperegészséges saláta.
Hozzávalók 1 adag
- 0.50 db avokádó vagy mangó meghámozva, kimagozva, dobókockányi darabkákra vágva
- 2.00 marék zöldlevélmix
- 0.50 db édesburgonya vagy burgonya cikkekre vágva
- 0.25 db lila hagyma vékony holdacskákra szeletelve
- 0.25 csomag tofu (kb. 50 g)
- korianderzöld
A mártáshoz:
- 1.00 tk. mogyoróvaj
- 1.00 tk. szójaszósz
- 1.00 tk. agavé-/juharszirup
- 1.00 csipet csili
- só
- bors
- esetleg frissen reszelt gyömbér
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra melegítem, és sütőpapírral bélelt rácson légkeveréssel héjukban megsütöm a krumplicikkeket – az édesburi hamarabb sül, a krumplinak kell vagy 20 perc.
- Közben kikeverem a mártást – ha túl sűrű, vízzel vagy narancslével hígítom, és beleáztatom a kockákra vágott tofut.
- A salátalevelekre is löttyintek egy kis mártást, majd egy nagy tálban alaposan összekotyvasztom a hagymával, hogy mindenhová jusson belőle.
- Ezután mindenkinek kis küblibe teszem, megpakolom a marinádos tofuval, és a tányérok szélére halmozok személyenként 5-6 szelet krumplit. Korianderzölddel megszórva tálalom.
Extra tipp: ha a tofukockákat sós-csilis olívaolajon megforgatom egy serpenyőben, a saláta „főételebb” jelleget kap. No, nem mintha amúgy „mellékétel” volna.