1. Receptjeim
  2. Cukorfalat
  3. Lélekbonbon – variációk trüffelgolyókra - Expressz változat

Lélekbonbon – variációk trüffelgolyókra - Expressz változat

  • Gyors
  • Gluténmentes
  • Elkészítési idő:
    15 perc
  • Kalória:
    87 kcal
  • Protein:
    2 g
  • Zsírtartalom:
    6 g
  • Szénhidrát:
    4 g

A trüffel – az valami varázslatos nyalánkság! Egyrészt, mert bármiféle sütikészítési előtanulmány nélkül is tető alá hozható különösebb erőfeszítés nélkül. Másrészt, mert ez a világ legjobb ajándéka. De legfőképpen mégiscsak azért, mert a mélyhűtőben rejtegetve mindig előkaphatom magányos estéimen vagy egy romantikus vacsi után, amikor csak úgy lazán odavetem a kedvesemnek: „Megnézem, nincs-e valami kis szimpla édesség a konyhában.” És – igen, ezt még mindig lehet fokozni – legeslegfőképpen azért, mert a készítése közben garantáltan valóra válik egy gyermekkori álom... de nem lövöm le előre a poént!

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1.00 csésze vegyes olajos mag (dió, mandula, pekándió)
  • 0.50 tábla fekete csokoládé apró kockákra vágva

Aki édesen szereti:

  • 2.00 ek. datolyaméz vagy juhar-/agavészirup

Hempergetéshez:

  • kakaópor
  • színes cukordrazsé
  • fahéj
  • kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A magvakat vízbe áztatom 10 percre, ezalatt kistányérokba szórom a „hempergetős” összetevőket.
  2. A magvakat lecsöpögtetem, és a turmixgépembe dobálva őket masszát készítek belőlük, amit kedvemre ízesítek a sziruppal, esetleg fahéjjal, vaníliával.
  3. A krémes masszából nedves kézzel golyókat formázok, és minden elkészült golyó közepébe egy darabka csokit biggyesztek, majd elegyengetem, hogy ne maradjon „lyukas”. Lásd a kapcsolódó "Trüffelkészítés" című videót.
  4. A golyócskákat random meghempergetem a toppingokban, és már tálalom is... hacsak nem rakom őket félre magamnak későbbre, hogy titokban befalhassam, mikor senki se figyel.

Extra tipp: a magvakhoz aszalt datolyát vagy szilvát is lehet dobni a turmixgépbe – így gyömölcsös bombonkákat is ajándékozhatunk... ha másnak nem, magunknak.

Kapcsolódó videók