A „guac” – ahogy az amerikaiak nevezik – a mexikói konyha mestermunkája. Sosem értettem azokat, akik rettegnek az avokádó zsírtartalmától – ebben a gigantikus bogyóban ugyanis pont a legjobbféle-fajta zsírok gyűltek össze. Eva Longoria, a Született feleségek latin szépsége esküszik rá, hogy ez az örök fiatalság forrása. Aki retteg a hagyma és fokhagyma illatától, mellőzheti, és helyettesítheti őket a némileg csókbarátabb újhagymával vagy póréhagymával.
Hozzávalók 1 adag
- 1.00 szem puha avokádó
- 0.50 db paradicsom
- 1.00 db citrom
- 1.00 gerezd fokhagyma
- 0.25 db vöröshagyma
- só
- bors
- szárított csili
- olívaolaj
- korianderzöld
- magamfajta csípősmániások felkarikázott jalapeno paprikát is tehetnek bele
Elkészítés
- Félbevágom az avokádókat, a belsejüket kikanalazom egy csinos kis tálba, majd kissé szétnyomkodom őket villával – de azért nem kell péppé zúzni.
- A paradicsomot és a hagymát aprócska darabokra vágom, és belezuttyantom a zöld pasztába.
- Rácsurgatom a citrom levét, megkínálom olívával, és rápréselem a fokhagymagerezdet.
- Meghintem sóval-borssal és egy kis csilivel, majd összekutyulom, és megkóstolom, hogy kell-e még fűszerezni. Kész is vagyunk! A guacamole csak frissen az igazi, úgyhogy azon nyomban, korianderzölddel megszórva tálalom.