1. Receptjeim
  2. Egy korty mennyország
  3. Bloody bastard

Bloody bastard

  • Gyors
  • Gluténmentes
  • Elkészítési idő:
    5 perc
  • Kalória:
    135 kcal
  • Protein:
    1 g
  • Szénhidrát:
    32 g

A cseppet sem hízelgő nevű „nyavalyás fattyú” a Bloody Mary közeli rokona, ám a paradicsomlé helyett cékladzsúsz kerül bele. Londonban élve volt egy periódusunk, amikor a nap legfontosabb étkezése a reggeli macskajajt gyógyító első ital volt – és bár a vad napok már mögöttünk vannak, de ez a frissítő koktél örök. Az egyébként is fergeteges ízkavalkádhoz rengeteget hozzátesz a füstölt paprika aromája.

Hozzávalók 2 pohár italhoz

  • 2.00 gerezd citrom
  • 0.50 csésze vodka
  • 1.00 csésze céklalé
  • egy kis Worcestershire szósz
  • 1.00 csipet fekete bors
  • 1.00 csipet
  • 1.00 csipet füstölt paprika
  • 1.00 apró csipet torma ínyenceknek
  • 2.00 db zellerszár

Elkészítés

  1. A citrom húsos felét körkörösen a poharak szájához dörzsölöm, majd sóba forgatom, hogy a kristályok megtapadjanak a széleken. Jéggel töltöm fel a poharakat, és félrerakom őket.
  2. A maradék citromot egy koktélshakerbe préselem, majd mehet bele a többi összetevő is. Gyengéden összerázom.
  3. A szürreális színű italt a poharakba töltöm, és megfejelem egy-egy angolzellerszárral.