1. Receptjeim
  2. SPLASH!
  3. Pesto

Pesto

Gyakorlatilag bármihez csodálatos – különösen finom gyümölcsöket is felhasználó kreációkhoz, mint például egy körtével kevert madársalátához vagy egy almás-pirított tökmagos bébispenótsalátához.

Hozzávalók 1 adag

  • 1 csokor friss, száraitól megfosztott bazsalikom
  • 0.5 csésze fenyőmag vagy dió/pekándió
  • 2 gerezd fokhagyma meghámozva, apróra darabolva
  • bors
  • 0.5 db citrom leve
  • 5 ek. olívaolaj
  • élesztőpehely

Elkészítés

  1. Ez is botmixeres mutatvány: mindent egybeöntök egy nagy bögrébe – a legvégén szórok rá egy kis élesztőpelyhet, ami a parmezánízt garantálja.
  2. A bazsalikomot alaposan felvagdosom előre, hogy szépen vigye a szerkezet pengéje, és ha túl száraz volna, megkínálom még egy kis citromlével.