1. Receptjeim
  2. Egy korty mennyország
  3. Mükonosz Margarita

Mükonosz Margarita

  • Gyors
  • Gluténmentes
  • Elkészítési idő:
    5 perc
  • Kalória:
    197 kcal
  • Szénhidrát:
    46 g

Amikor idén nyáron Mükonoszon jártunk, félretettük megszokott chardonnay-mániánkat, és úgy döntöttünk, kísérletezünk egy kicsit a helyi koktélokkal. Az önfeláldozó kutatás meghozta gyümölcsét: megtaláltuk a világ legfinomabb italát, amelyet a Super Paradise Beach egyik medencés bárjában, a Jackie O-ban kínáltak. Miközben Priscilla, egy elképesztően profi, vicces, és nem utolsó sorban baromi szexi transzvesztita előadóművész(nő)show-ját csodáltuk, , csak annyit kértünk a Freddie Mercuryra hajazó pultossráctól, hogy készítsen nekünk valami nagyon erőset, de nem túl édeset. Bár a koktéllapon nem is szerepelt, hamarosan ezt a maracujakoktélt tolta elénk, amit azóta időről időre újrateremtünk, felidézve a szép emlékeket... már ha lennének ilyenek az éjszaka hátralévő részéről. A definíció szerint a margarita tequilával készül, de Mükonoszon nincsenek szabályok – és mi pont így szeretjük a La Isla Bonitát, azaz a boldogság szigetét.

Hozzávalók 2 poher italhoz

  • 0.5 csésze ouzo/raki/arak – azaz „ánizspálinka”
  • 2 nagy gombóc maracujafagylalt (de bármilyen gyümölcsszörbettel fergeteges)

Elkészítés

  1. Az összetevőket turmixgépben krémesre keverem – de ehhez a recepthez akár botmixer is használható, hiszen a jégkocka szerepét a fagyalt váltja ki.
  2. Ipszilon alakú talpaspohárban, a tetején egy vékony szelet gyümölccsel tálalom – és már készítem is a következő adagot.