1. Receptjeim
  2. Sállálá, saláta
  3. Guacamole – a mexikói avokádósaláta

Guacamole – a mexikói avokádósaláta

  • Gyors
  • Gluténmentes
  • Nyers
  • Szénhidrátszegény
  • Elkészítési idő:
    10 perc
  • Kalória:
    440 kcal
  • Protein:
    6 g
  • Zsírtartalom:
    32 g
  • Szénhidrát:
    24 g

A „guac” – ahogy az amerikaiak nevezik – a mexikói konyha mestermunkája. Sosem értettem azokat, akik rettegnek az avokádó zsírtartalmától – ebben a gigantikus bogyóban ugyanis pont a legjobbféle-fajta zsírok gyűltek össze. Eva Longoria, a Született feleségek latin szépsége esküszik rá, hogy ez az örök fiatalság forrása. Aki retteg a hagyma és fokhagyma illatától, mellőzheti, és helyettesítheti őket a némileg csókbarátabb újhagymával vagy póréhagymával.

Hozzávalók 1 adag

  • 1 szem puha avokádó
  • 0.5 db paradicsom
  • 1 db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.25 db vöröshagyma
  • bors
  • szárított csili
  • olívaolaj
  • korianderzöld
  • magamfajta csípősmániások felkarikázott jalapeno paprikát is tehetnek bele

Elkészítés

  1. Félbevágom az avokádókat, a belsejüket kikanalazom egy csinos kis tálba, majd kissé szétnyomkodom őket villával – de azért nem kell péppé zúzni.
  2. A paradicsomot és a hagymát aprócska darabokra vágom, és belezuttyantom a zöld pasztába.
  3. Rácsurgatom a citrom levét, megkínálom olívával, és rápréselem a fokhagymagerezdet.
  4. Meghintem sóval-borssal és egy kis csilivel, majd összekutyulom, és megkóstolom, hogy kell-e még fűszerezni. Kész is vagyunk! A guacamole csak frissen az igazi, úgyhogy azon nyomban, korianderzölddel megszórva tálalom.